Aripioare de pui la cuptor

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aripioare de pui la cuptor

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 30 min, intorcandu-le pentru a se rumeni pe ambele parti. Intre timp am pregatit glazura, intr-un ibric am adaugat 1 lingurita mustar,mierea de albine, otetul de mere, 2 linguri de ulei, catelul de usturoi pisat, putina sare. Lasam sa dea un clocot si lasam sa se raceasca. Cand carnea era bine patrunsa si putin rumena, am scos tava,,am pensulat aripioarele pe ambele parti. Transferam aripioarele pe gratarul de la cuptor, introducem pe treapta din mijloc, dedesubt punem o tava cu hartie de copt. Lasam cca. 10 min pana ce se rumenesc frumos.

Ingrediente Aripioare de pui la cuptor

1 kg aripioare

3 linguri ulei de masline

sare

piper

boia de ardei dulce

1 varf cutit nucsoara

1 varf cutit rozmarin

2 lingurite mustar

2 linguri miere de albine

2 catei de usturoi

1 varf cutit pudra ghimbir

2 linguri otet de mere

Categorii