Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor
Reteta culinara Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor din categoria Pui. Cum sa faci Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor
Am parlit aripioarele, le -am spalat si le-am portionat.
Le-am uns cu uleiul, cu condimntul pentru pui si cu usturoiul granulat.
Le-am lasat 30minute sa se marineze. Acum am pus si cartofii la fiert.
Dupa acest timp, am pus aripioarele la cuptor pentru 40 -45 minute, pana s-au rumenit si au fost bine facute.
Am pregatit sosul, topind untul cu restul ingredientelor si lasat sa dea doua trei clocote.
Am turnat sosul peste aripioarele asezate intr-o caserola, le-am zbatut usor si le-am lasat sa isi ia gustul, pana am facut si cartofii la cuptor.
Fierti si fierbinti fiind, i-am pus intr-o tava pe hartie de copt, i-am uns cu putin ulei si i-am uns bine cu condimentul. Iam strivit apoi cu ustensila pentru piure, am pus putin unt deasupra si restul de condiment care a mai ramas, apoi i-am dat la cuptor la foc iute pentru 10 minute.
Ingrediente Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1,4 kg aripi de pui
1 plic condimente pentru pui
2 lingurite praf de usturoi
4 linguri ulei
1kg cartofi pentru copt
1plic condimete pentru cartofi
Pentru sos avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
100g unt
80g ketchup picant
un varf cutit boia iute afumata de ardei
3 linguri sos Worcester