Aripioare tavalite-n fulgi de porumb
Reteta culinara Aripioare tavalite-n fulgi de porumb din categoria Pui. Cum sa faci Aripioare tavalite-n fulgi de porumb
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aripioare tavalite-n fulgi de porumb
Dupa o zi maraton, am fost la solar, program de voie de la 5,50 la 11,30, apoi o pauza mica, ca a dat o ploaie, putina dar buna, ne bucuram si cu putin, macar a fost linistita, apoi vreo 3 ore la adunat de cirese amare pt. ciresata (abia am reusit sa adun 2,5 kg, sunt mici si amare ).Intr-un final a trebuit sa incropesc si ceva de mancare, ciorba aveam de ieri, in plan aveam niste aripioare tavalite-n fulgi de porumb. Asa ca m-am pus pe treaba, n-am avut nici o intentie sa postez reteta, de aceea n-am fotografii din timpul pregatirii, doar ca mi-au iesit supercalifragilistc de bune, le-am fotografiat doar la final, asa ca am zis sa scriu aici sa stiu ce am facut si cu ce am facut de au iesit asa gustoase, imi pare rau ca n-am plusat cu boia iute. O sa incerc maine cand mai fac o portie, nu le-am prajit pe toate azi. PS. Pentru viitorii carcotasi, cei care analizeaza fotografiile, nu am pamant sub unghii este negreala de la cirese...)))))))))))))))))))))))))))
12 aripioare ( taiate pe din doua au iesit 24 bucati) am prajit doar 12 buc 1 lingura vegeta facuta in casa 1,5 l apa pt. fiert 3 oua faina sare piper fulgi de porumb condimente piper cu usturoi piper cu lamaie boia dulce boia iuteAripioarele le-am scos dimineta sa se dezghete. Le-am taiat pe din doua si le-am spalat. Le-am pus cu apa intr-o oala, am adaugat sare si o lingura de vegeta facuta-n casa si le-am lasat sa fiarba. Apoi le-am scos pe un servet . Cat timp au fiert aripioarele m-am ocupat de crusta. Am sfaramat fulgii de porumb, am adaugat in ei piperul cu usturoi, piperul cu lamaie, boia dulce, boia iute ( fiecare pune dupa gust ). Intr-un castron am batut 3 oua ( au fost mici) am presarat sare si piper. Am trecut aripioarele prin faina, pirn ou, iar prin faina si ou si la final prin fulgii de porumb condimentati. N-am facut decat 12 buc, restul le fac maine, nu mi-au ajuns fulgii de porumb ( am avut doar 500 g), dar oricum nu mancam atatea aripioare, ele sunt mai gustoase asa fierbinti. Am pus pe foc o tigaie wok, am incins bine uleiul si am prajit aripioarele, le-am scos pe un servet sa se mai traga surplusul de ulei. Un deliciu, maine plusez cu boaia iute. Daca aveti si voi pofta paote incercat. Sa aveti pofta !
Ingrediente Aripioare tavalite-n fulgi de porumb
12 aripioare ( taiate pe din doua au iesit 24 bucati) am prajit doar 12 buc
1 lingura vegeta facuta in casa
1,5 l apa pt. fiert
3 oua
faina
sare
piper
fulgi de porumb
condimente
piper cu usturoi
piper cu lamaie
boia dulce
boia iute