Avat pe pat de citrice

Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Avat pe pat de citrice

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Avat pe pat de citrice

 

În ultimii ani peștele e vedeta meselor bogate de Revelion! 😉 Eu am prestat mai înainte de Revelion, dar și această rețetă pote face parte din colecția: "Retete festive de iarna". Explicație: AVAT= un fel de crap sălbatic din deltă   Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Avat 1 bucată cca. 300 g, Vin alb 200 ml, Lămâi 2 bucăți, Portocale 1 bucată Ulei de măsline 2 linguri, Sare de mare, Piper proaspăt măcinat, Busuioc proaspăt 2 fire

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și portocale de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra.

Se pun felii de lămâie și portocală, împreună cu firele de busuioc în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline, apoi se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Avat pe pat de citrice

Avat 1 bucată cca. 300 g,

Vin alb 200 ml,

Lămâi 2 bucăți,

Portocale 1 bucată

Ulei de măsline 2 linguri,

Sare de mare,

Piper proaspăt măcinat,

Busuioc proaspăt 2 fire

Categorii