Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

Reteta culinara Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

 

In Portugalia pestele cod (bachalau) este un mit. Cred ca exista peste o suta de retete cu acest tip de peste care vine din Norvegia uscat si sarat. Am avut ocazia sa mananc unele si sa invat sa gatesc , si pot zice ca sunt deosebite. Aceasta reteta am facut-o azi pentru prima data, dar de mancat am mai mancat. Pot zice ca este..divina. Mi-a iesit mai buna ca a portughezilor:)

Ingrediente Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

2 bucati de cod (desarat si inmuiat)

2 cepe mari

ulei de masline

3 cani de lapte

foi de dafin

piper, sare

1 cutie de sos bechamel

1/2 cutie smantana dulce

150 gr cascaval razuit

branza parmezan razuita

7-8 cartofi

frunze de coriandru

1/2 pahar vin alb

Categorii