Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)
Reteta culinara Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)
In Portugalia pestele cod (bachalau) este un mit. Cred ca exista peste o suta de retete cu acest tip de peste care vine din Norvegia uscat si sarat. Am avut ocazia sa mananc unele si sa invat sa gatesc , si pot zice ca sunt deosebite. Aceasta reteta am facut-o azi pentru prima data, dar de mancat am mai mancat. Pot zice ca este..divina. Mi-a iesit mai buna ca a portughezilor:)
Ingrediente Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)
2 bucati de cod (desarat si inmuiat)
2 cepe mari
ulei de masline
3 cani de lapte
foi de dafin
piper, sare
1 cutie de sos bechamel
1/2 cutie smantana dulce
150 gr cascaval razuit
branza parmezan razuita
7-8 cartofi
frunze de coriandru
1/2 pahar vin alb