Bame cu carne de porc

Reteta culinara Bame cu carne de porc din categoria Porc. Cum sa faci Bame cu carne de porc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bame cu carne de porc

 

Eram curios de gustul bame. Nu l-am gustat niciodata, pentru ca cei intrebati au spus ca daca nu stii sa le cureti, sunt mucilagii: D Eee, le-am tot vazut in borcanele din borcan, deja curatate si preferate, asa ca am indraznit.   Dar nu am rezistat sa le fac fara putina carne :D 😉 Interesante la gust, au gust de stridii :D 😊)

Bame conservate 1 borcan de aprox. 500 g, pulpă de porc aprox. 500 g, Ceapa verde 3 fire, Usturoi verde 2 fire, Marar verde 4 fire, Ardei gras rosu 1 bucata, Sos de rosii 3-4 linguri, Ulei de rapita 1 lingura, Vina alb semi-uscat cca. 250 ml, sare de Himalaya 1 lingura, piper proaspat macinat 1 lingura.

Se curata ceapa si usturoiul verde, se toaca marunt si se calesc in ulei de rapita cu putina apa pentru a le acoperi, aprox. 10 minute la foc mediu până devine translucid.

Curatam carnea de porc si taiem cubulete, apoi adaugam peste amestecul de ceapa si usturoi, asezonam cu sare si piper si adaugam vinul, lasand sa fiarba cca. 20 de minute la foc mediu semiacoperit.

Intre timp se curata ardeiul gras, se taie subtire si se adauga in amestecul de mai sus impreuna cu sosul de rosii, se amesteca si se fierbe cca. 10 minute la foc mediu până se amestecă aromele.

La final se adauga bamele deja fierte (daca am avut-o proaspata, era alta ordine de combinare a ingredientelor!), Se umple cu apa sau vin dupa gustul fiecaruia si se lasa la foc mic cca. 10 minute până se amestecă aromele.

Mancarea se serveste calda cu paine sau in cazul nostru cu amestec de cereale (orez, orz si orz) si acestea sunt de preferat: D ca eram in criza de timp si foarte foame! 😉

Bafta si bafta!

PS O sa revin cu varianta clasica cu vidrele achizitionate din piata 😉

Important a fost că am trecut testul de gust! 😉 E bine! 😉

Ingrediente Bame cu carne de porc

Bame conservate 1 borcan de cca. 500 g, Pulpă de porc cca. 500 g, Ceapă verde 3 fire, Usturoi verde 2 fire, Mărar verde 4 fire, Ardei gras roșu 1 bucată, Sos de roșii 3-4 linguri, Ulei de rapiță 1 lingură, Vina alb demisec cca. 250 ml, Sare Himalaya 1 libgură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

Categorii