Bame cu pui la cuptor

Reteta culinara Bame cu pui la cuptor din categoria Pui. Specific Iordania. Cum sa faci Bame cu pui la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bame cu pui la cuptor

 

Mancarea de bame este foarte populara in lumea araba.Se poate gatii cu pui, carne de vita sau carne de oaie. In majoritatea retetelor , bamele se spala, se usuca si se calesc in ulei; apoi se fierb cu carnea. Eu prefer reteta cu bame la cuptor,in care caz nu se calesc bamele in ulei, deoarece este mai sanatoasa.

Ingrediente Bame cu pui la cuptor

1 kg bame proaspete

1 pui mare cca 1,2 kg ( sau 2 piepturi de pui)

500 gr rosii operate si cojite

5 linguri ulei de masline

5 linguri otet alb

boia de ardei dulce

2 cepe medii taiate marunt

3  catei de usturoi taiat marunt -condimente mixte macinate( all spice, cardamom, cuisoare, nucsoara, foi de dafin)

2 lingurite cimbru uscat

sare dupa gust

piper proaspat macinat dupa gust

Categorii