Batoane de cereale fara coacere

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Batoane de cereale fara coacere

Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade. Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o portiune in afara pentru a avea o posibilitate usoara de manevrare a continutului. Pune-o deoparte momentan. Curmalele se pun in apa fierbinte, pentru 10 minute, pentru a se inmuia. Astfel, va fi mai usor de scos samburele. Se adauga curmalele intr-un blender si se mixeaza pana devin o pasta lipicioasa. Acesta va fi liantul batoanelor tale. Intre timp, poti pune ovazul si migdalele la copt pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni. Intr-un vas, pune untul de arahide la incalzit, pana atinge o consistenta alunecoasa. Adauga toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le cu o lingura de lemn sau cu mana. Pune mixtura in tava cu hartie de copt si aranjeaza bine pe fundul tavii.Aseaza deasupra o alta hartie de copt, peste care vei putea sa pui un pahar cu care sa apesi bine continutul pe fundul tavii. E foarte important sa aiba o grosime de macar 1 cm, pentru a nu se rupe cand le servesti. Tava se baga la congelator pentru minim 30 minute. Se taie in batoane egale. Se depoziteaza in frigider, intr-un vas inchis ermetic.

Ingrediente Batoane de cereale fara coacere

200 grame curmale

60 grame unt de arahide

125 grame ovaz

140 grame migdale crude

nesarate

35 grame merisoare

20 grame goji

20 grame seminte de chia

20 grame seminte de in

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon