Batoane de cereale fara coacere

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Batoane de cereale fara coacere

Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade. Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o portiune in afara pentru a avea o posibilitate usoara de manevrare a continutului. Pune-o deoparte momentan. Curmalele se pun in apa fierbinte, pentru 10 minute, pentru a se inmuia. Astfel, va fi mai usor de scos samburele. Se adauga curmalele intr-un blender si se mixeaza pana devin o pasta lipicioasa. Acesta va fi liantul batoanelor tale. Intre timp, poti pune ovazul si migdalele la copt pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni. Intr-un vas, pune untul de arahide la incalzit, pana atinge o consistenta alunecoasa. Adauga toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le cu o lingura de lemn sau cu mana. Pune mixtura in tava cu hartie de copt si aranjeaza bine pe fundul tavii.Aseaza deasupra o alta hartie de copt, peste care vei putea sa pui un pahar cu care sa apesi bine continutul pe fundul tavii. E foarte important sa aiba o grosime de macar 1 cm, pentru a nu se rupe cand le servesti. Tava se baga la congelator pentru minim 30 minute. Se taie in batoane egale. Se depoziteaza in frigider, intr-un vas inchis ermetic.

Ingrediente Batoane de cereale fara coacere

200 grame curmale

60 grame unt de arahide

125 grame ovaz

140 grame migdale crude

nesarate

35 grame merisoare

20 grame goji

20 grame seminte de chia

20 grame seminte de in

Categorii