Biban la cuptor cu lamai confiate

Reteta culinara Biban la cuptor cu lamai confiate din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Biban la cuptor cu lamai confiate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Biban la cuptor cu lamai confiate

 

O reteta cu biban proaspat cumparat la piata duminica. L-am parfumat cu lamai confiate puse la borcan in septembrie - reteta aici.    

 

INGREDIENTE
1 Biban proaspat curatat si vidat 350 gr de sos de rosii de casa cimbru uscat 3 linguri ulei de masline lamaie confiata sare, piper 200 gr de ciuperci proaspete

Incalziti cuptorul la 180°C

Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie.

Curatati si taiati ciupercile felii.

Intr-o tigaie reveniti ciupercile intr-un pic de ulei.

Puneti sare, piper si lasati apa din ciuperci sa se evaporeze. Rezervati.

Taiati bibanul la suprafata. Puneti sare, piper.

Puneti sosul de rosii intr-o tava de marimea bibanului. Alungiti-l daca trebuie cu un pic de apa.

Puneti bibanul peste sosul de rosii. Arozati-l cu un pic de ulei de masline.

Depuneti felii de lamaie confiata peste el si cimbru uscat.

Puneti in juril lui lamaie confiata si dati la cuptorul incalzit la 180° C timp de 35 de minute.

Serviti bibanul acompaniat de ciuperci, de sosul de rosii si de lamaile confiate.

Minunat !!!

Ingrediente Biban la cuptor cu lamai confiate

1 Biban proaspat curatat si vidat

350 gr de sos de rosii de casa

cimbru uscat

3 linguri ulei de masline

lamaie confiata

sare, piper

200 gr de ciuperci proaspete

Categorii