Biban/Lup de mare cu ardei si rosii gătit in papiotă
Reteta culinara Biban/Lup de mare cu ardei si rosii gătit in papiotă din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Biban/Lup de mare cu ardei si rosii gătit in papiotă
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Biban/Lup de mare cu ardei si rosii gătit in papiotă
Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. Mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/lup-de-mare-biban-cu-ardei-si-rosii.html
1 lup de mare proaspăt curatat si vidat 1 ardel rosu kapia 1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa 4 linguri sos de rosii de casa 1/2 ceapa 2 linguri ulei de masline sare, piper rozmarinCuratati si taiati lamele ceapa.
Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele.
Spălați și uscați pestele cu un prosop de hârtie.
Se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline si cu sosul de patrunjel.
Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor.
Puneți o parte din legume deasupra ; ardel ceapă,
Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume.
Puneti sosul de rosii si o creanga de rozmarin..
Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 40 de minute la 170°C.
Deschideti papiota cu atentie si rumeniti-l 10 minute la 200°C.
Serviti imediat cu garnitura dorita
Ingrediente Biban/Lup de mare cu ardei si rosii gătit in papiotă
1 lup de mare proaspăt curatat si vidat
1 ardel rosu kapia
1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa
4 linguri sos de rosii de casa
1/2 ceapa
2 linguri ulei de masline
sare, piper
rozmarin