Bilute de carne de porc tocata, cu varza calita, în sos de rosii, la tigaie
Reteta culinara Bilute de carne de porc tocata, cu varza calita, în sos de rosii, la tigaie din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Bilute de carne de porc tocata, cu varza calita, în sos de rosii, la tigaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bilute de carne de porc tocata, cu varza calita, în sos de rosii, la tigaie
Aveam la dispoziție cam 1/2 kg de carne de porc, tocată și m-am tot gândit ce aș putea să fac cu varză murată și ce mai aveam prin cămară: ceapă, ulei, suc de roșii. Așa am ajuns să improvizez această rețetă rapidă și chiar nu a ieșit rău deloc. Încercați-o și voi, este foarte simplă și nu cere prea mare efort!
1-2 bucăți varză murată (sau varză proaspătă) 500-600 g de carne de porc, tocată 1 ceapă mai mare 500 ml suc de roșii (sau pastă de roșii) 1 crenguță de cimbru (opțional) boia de ardei dulce, după gust piper măcinat, după gust sare, după gust 8-10 linguri ulei de floarea soarelui 450-500 g de smântână, pentru servit ardei iute (opțional)Pasul 1. Dacă varza murată este prea acră, o punem la desărat în apă rece, cam 20-30 minute, după aceea la scurs, într-o sită. Tăiem varza fâșii subțiri, sau o tocăm cât de mare ne place. Ceapa tocată mărunt o punem la călit într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, în care am pus în prealabil la încins, 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Când ceapa este înmuiată punem varza și le călim împreună cam 15-20 de minute, la foc mediu, amestecând mereu, până ce varza începe să se înmoaie. Oprim focul și condimentăm cu piper măcinat și boia, după gust. Dacă am folosit varză murată vom pune sare numai dacă este nevoie. La varză dulce, cu siguranță va fi nevoie să punem și sare, după gust.
Pasul 2. Condimentăm carnea tocată cu sare, piper și boia, după gust. Puteți folosi orice alte condimente, care vă plac! Facem biluțe de mărimea dorită (ca și pentru chiftele) și le tragem în uleiul încins. Când s-au rumenit pe toate părțile, le punem în tigaie, peste varza călită. Peste ele turnăm suc de roșii și punem crenguța de cimbru. La nevoie putem pune și 1-2 căni cu apă cât să le cuprindă. Punem capacul și lăsăm să fiarbă până când sosul ajunge la consistența dorită!
Serviți cu smântână și ardei iute, dacă vă place.
Poftă bună!
Ingrediente Bilute de carne de porc tocata, cu varza calita, în sos de rosii, la tigaie
1-2 bucăți varză murată (sau varză proaspătă)
500-600 g de carne de porc, tocată
1 ceapă mai mare
500 ml suc de roșii (sau pastă de roșii)
1 crenguță de cimbru (opțional)
boia de ardei dulce, după gust
piper măcinat, după gust
sare, după gust
8-10 linguri ulei de floarea soarelui
450-500 g de smântână, pentru servit
ardei iute (opțional)