Biscuiti Coaja de copac

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biscuiti Coaja de copac

Biscuiții cu „coarță” au fost favoriții din copilărie. Tuturor ne plăcea să ciugulim din ele mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, după ce ne-am săturat de prăjiturile cu cremă. Mod de preparare: Se rade untul sau margarina rece in razatoarea mare, apoi se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, oul, sarea, coaja de lamaie si coaja de portocala pastrate in borcanul de zahar. Adauga borsul si faina cat contine, amestecand si framantand pana obtii un aluat moale, pufos, dar bun de intins. Se lasa sa se raceasca o jumatate de ora. Se presară făină pe masa de lucru și se împarte aluatul în două bucăți. În timp ce se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.Întindeți primul aluat într-o foaie groasă. Se unge cu ou, se presara alune rumenite si macinate, nucile rumenite si macinate, putin zahar si se taie fasii. Fâșiile de aluat se așează (la distanța de un deget între ele) pe formele de tablă unse sau pe un suport de carton învelit în hârtie de copt. Coaceți la foc mediu până devin aurii. Pregătiți celălalt aluat în același mod. Depozitați în cutii metalice pentru tort. Timp de preparare: 1h; Timp de coacere: 25 min fiecare tava Pofta buna! Daca ti-a placut reteta mea, o gasesti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html

Ingrediente Biscuiti Coaja de copac

250 g unt sau margarină 72% grăsime

1 ou + 1 ou pentru un

4 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă sare

1 plic praf de copt

Coajă de lămâie

Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan

1 pahar cu borş

Făină cât cuprinde

Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

Categorii