Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
Reteta culinara din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
Blanquete de veau este un preparat traditional din bucataria frantuzeasca. Termenul de blanquette provine de la sosul alb care acopera preparatul. Eu aici va prezint una dintre variantele acestei tocanite frantuzesti. M-a incitat promisiunea ca voi obtine un sos alb catifelata. Asa a si fost. In viitor voi incerca si o alta varianta cu carnea doar fiarta. Folosirea ciupercilor este optionala. UN preparat delicios pe care-l voi repeta cu prima ocazie.
Ingrediente Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
1 kg carne vitel 2 linguri ulei
2 linguri unt
2 morcovi
2 catei usturoi
1 ceapa
1 tulpina telina verde
1 lingura faina alba
1 lamaie -zeama
1 buchet garni-foaie dafin, patrunjel , cimbru
1 galbenus
1 pahar smantana grasa
1/2 pahar vin alb
sarfe
piper