Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

Reteta culinara Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb) din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

 

Este numita 'cea mai sanatoasa pizza din lume' si am vazut reteta pe celebrul canal Youtube Dr Berg   https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/blat-de-pizza-din-conopida-2-variante.html  

 

INGREDIENTE
Aluat: conopida mixata - 215 gr mozzarella rasa - 200 gr 2 oua ierburi aromate de Provence

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Mixati treptat buchetele de conopida , pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari.

Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida mixata cu branza rasa, ierburile aromate si ouale. N-am pus sare, branza contine deja.

Cu mana apasati si-ntindeti compozitia obtinuta pe o placa acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp de 15 minute.

Scoateti si puneti deasupra garnitura dorita : sos de rosii, jambon speck, lamele de ardei, bucati mici de conopida si mozzarella.

Dati din nou la cuptor 10-15 minutes.

Excelenta, eu am adoptat-o ! Baiatul meu care nu mananca conopida de obicei a servit si a zis ca nu se simte gustul de conopida, este buna dar ii lipseste partea crocanta de la pizza clasica. Sera a reclamat si mancat partea care ramanea... Deci este o reteta care place tuturor !

Ingrediente Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

conopida mixata - 215 gr

mozzarella rasa - 200 gr

2 oua

ierburi aromate de Provence

Categorii