Bob cu carne de porc si carnati

Reteta culinara Bob cu carne de porc si carnati din categoria Porc. Specific Portugalia. Cum sa faci Bob cu carne de porc si carnati

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bob cu carne de porc si carnati

 

Bobul face parte din familia mazarei si a fasolei ; Am inceput sa cunost leguma asta de cand locuiesc aici-in perioada asta a anului cand se gaseste proaspat in piata-impartasesc cu voi un mod de a il gati. 

 

INGREDIENTE
300-500 gr bob 300-500 carne de porc (costite sau bacon proaspat) carnat afumat de porc (sau o varietate de carnati) usturoi ceapa 2 linguri de untura de porc 3-4 cartofi sare, piper alb, ardei iutevin alb coriandru verde Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se rumenesc; aduagam carnatii taiati rondele-apoi aduagam ceapa tocata marunt, usturoi, chilli iute, sare, piper, si apoi vin alb. Lasma sa scada si apoi adaugam boabele de bob scurse de apa . Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol, aduagand din cand in cand apa. E gata cand bobul e moale si carnea bine fiarta. Se serveste cu coriadru proaspat -cu paine de casa :) si vin rosu.

Ingrediente Bob cu carne de porc si carnati

300-500 gr bob

300-500 carne de porc (costite sau bacon proaspat)

carnat afumat de porc (sau o varietate de carnati)

usturoi

ceapa

2 linguri de untura de porc

3-4 cartofi

sare, piper alb, ardei iutevin alb

coriandru verde

Categorii