Boeuf bourguignonne

Reteta culinara Boeuf bourguignonne din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Boeuf bourguignonne

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Boeuf bourguignonne

 

Postez aceasta reteta cu dedicatie pentru site-ul meu culinar preferat din Romania www.bucataras.ro un site mic de trei ani doar dar cu o inima mare, o comunitate de oameni pasionati de arta culinara care te primesc cu drag alaturi de ei, nimeni nu te critica nu te judeca….e o admosfera minunata. Daca aveti un ragaz intrati in bucataria Bucatarasului sau la cafenea la o poveste, eu o fac ori de cate ori am ocazia. Postez aceasta reteta pentru ca de boeuf bourguignonne m-a intrebat pentru prima data Gusti cand postam primele retete la ei, ma intreba daca am mancat si ce impresii am. Pe vremea aceea mancasem o singura data si preparatul nu a fost foarte reusit, carnea era tare si prea gras sosul , in timp am invatat ca e un preparat clasic dar care cere respectarea pasilor,a retetei, a timpului de fierbere…. o multime de lucruri de respectat. Am studiat si inteles cu adevarat reteta la scoala de bucatari si tocmai boeuf bourguignonne am avut la examenul partial din decembrie pot sa va spun sincer ca atat am testat si degustat reteta asta incat m-am indragostit de ea.

Ingrediente Boeuf bourguignonne

Pentru 8 persoane avem nevoie ca elemente de baza de :

1,6-1,8 kg de carne de vita bucati fara os si fara multa grasime;

50 ml ulei ( eu am pus amestec de uleiuri vegetale) ,

200 grame de morcov,

200 grame de ceapa,

60 grame de faina,

un buchet garni,

2 catei de usturoi,

750 ml de vin rosu,

800 ml fond brun de vita.

Pentru garnitura sosului avem nevoie de :

250 grame de kaiser taiat fasii inguste,

250 grame de ciuperci champignon,

250 grame de ceapa mica arpagic,

20 grame unt,

sare si zahar cate o pensa de trei degete.

Pentru asezonare sare si piper proaspat macinate.

Categorii