Instructiuni de preparare
Bors cu rata
Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa, apoi se lasa pe foc 20-30 min, pana iese la suprafata spuma neagra cu impuritati. Se scoate carnea si se spala, apa se arunca, apoi carnea se pune din nou la fiert in oala curata si apa calda,iar cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa taiata marunt, restul legumelor de asemenea, radacinoasele eu le rad, apoi se lasa la fiert incet si cu capac 1 h; daca stiti ca pasarea fierbe mai repede, micsorati timpul. Se adauga apoi dupa acest timp pasta de ardei, sucul de rosii, 1 lingura rasa cu sare, patrunjelul taiat si se mai lasa 10 min, dupa care se adauga taiteiii, iar cand acestia s-au ridicat la suprafata, se adauga borsul fiert in prealabil, leuseanul, se potriveste de gust, iar dupa 1, 2 clocote, se opreste focul si se adauga cele doua oua batute. Se amesteca, apoi se poate servi! Pentru taitei, se amesteca oul batut cu un praf de sare si faina cat sa rezulte un aluat putin mai tare, se pune aluatul in masina pentru paste, iar cand s-a intins suficient, se taie la dimensiunea dorita. Pentru cine nu are astfel de masina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, se intinde pe masa o foaie subtire, se presara faina putin mai multa, se ruleaza si se taie de asemenea la dimensiunea dorita, iar cand se adauga in bors, se trec prin sita pentru eliminarea excesului de faina. Pofta buna la bunatati de toamna!