Bors de sfecla rosie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bors de sfecla rosie

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe foc. Dupa 5 min, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, cutia cu rosii, amestecand totul, apoi se adauga 1-2 l de apa, 1 lingurita rasa cu sare si se lasa la fiert. Dupa ce totul este fiert, se adauga borsul fiert separat in alt vas, se completeaza cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul, cand incepe sa clocoteasca, se pune bucata de sfecla oprita si rasa fin, apoi se sparg ouale si se adauga in bors. Dupa cateva clocote, timp in care ouale sunt fierte, se opreste focul. Se serveste rece cu ceapa sau praz!

Ingrediente Bors de sfecla rosie

1 sfecla rosie mai mare

1 ceapa

1 morcov

1 felie de telina

1 radacina de patrunjel

1 cutie cubulete de rosii

500 g cartofi

1 miez mic de varza verde

1 l de bor

1 ardei gra

1 ardei iute

20 ml ulei

sare

leustean

1 crenguta de cimbru

oua (optional)

Categorii