Branzoaice

Reteta culinara Branzoaice din categoria Dulciuri. Cum sa faci Branzoaice

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Branzoaice

 

Dragii mei, am facut la fuga mare cateva branzoaice pentru mama mea. Si nu numai!😍 Am trecut "testul",gata!😁

Pentru aceasta reteta de branzoaice, am folosit urmatoarele ingrediente: 500g faina 7g drojdie uscata Dr.Oetker 50g zahar Un varf de lingurita sare 1 esenta vanilie Dr. Oetker 2 galbenusuri 200ml lapte 75g unt Pentru umplutura am folosit urmatoarele ingrediente: 600g branza grasa de vaci 2 oua Zahar dupa gust 1 lingura amestec din coaja rasa de lamaie si portocala 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura esenta rom Dr. Oetker Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia uscata si zaharul. Am turnat apoi laptele caldut amestecat cu esenta de vanilie, ouale frecate cu sarea si am framantat aluatul 10 minute. Am adaugat la final si am mai framantat un pic, untul incalzit usor la cuptorul cu microunde. Am lasat aluatul la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre timp, am pregatit umplutura de branza amestecand-o cu ouale, zaharul dupa gust, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecul de coaja rasa. Acum aluatul a crescut si il impartim in 12 bucati. Facem bilute si le mai lasam 10 minute sa se odihneasca. Intindem apoi fiecare biluta cam de 20cm diametrul, punem cate o lingura cu umplutura, aducem colturile deasupra pana se formeaza branzoaica. Pentru uns am folosit 2 galbenusuri de ou. Le-am dat la cuptor pentru 25 minute. Primele 10 minute la temperatura de 180°, urmatoarele minute la 150°. Au iesit rumene, frumoase, numai bune de mancat! 🤩😍

Ingrediente Branzoaice

Pentru aceasta reteta de branzoaice, am folosit urmatoarele ingrediente:

500g faina

7g drojdie uscata Dr.Oetker

50g zahar

Un varf de lingurita sare

1 esenta vanilie Dr. Oetker

2 galbenusuri

200ml lapte

75g unt

Pentru umplutura am folosit urmatoarele ingrediente:

600g branza grasa de vaci

2 oua

Zahar dupa gust

1 lingura amestec din coaja rasa de lamaie si portocala

2 plicuri zahar vanilat

1 lingura esenta rom Dr. Oetker

Categorii