Budinca cu fidea si branza de vaci

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca cu fidea si branza de vaci

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam taiteii. Din momentul fierberii se tine 3 minute. apoi scurgeți tăițeii folosind o strecurătoare. Puneți tăițeii într-un vas mai mare și adăugați unul câte unul (amestecând ușor de fiecare dată), smântână, brânza de vaci, coajă de lămâie rasă, esență de rom, ouă, zahăr, lapte și stafide. Se unge o tava (eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm) cu unt si se toarna compozitia de mai sus. Bateți bine cele 2 ouă și răsturnați-le peste budincă. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in tava, apoi pudram cu zahar pudra si apoi taiem. Se poate servi atat cald cat si rece, cu dulceata, frisca sau pur si simplu ca atare.

Ingrediente Budinca cu fidea si branza de vaci

500 g fidea Barilla

150 g smantana20%

1 kg branza de vaci

coaja rasa de la o lamaie

1 fiola esenta de rom

5 oua

5 linguri de zahar

150 ml lapte

150 g stafide

Mai avem nevoie

unt pentru uns forma

2 oua

zahar pudra pentru pudrat budinca

Categorii