Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabosul se lasa in pielita (maț) - trebuie sa fie facut in casa, pentru ca altfel se sfarma, se feliaza cam de 1 cm. Varza murata (taiata marunt) se clateste in apa rece daca e prea acra, marul si cartoful alb, curatate, se dau pe razatoarea mare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Sotam ceapa in putin ulei, adaugam o lingurita cu zahar, sa se caramelizeze mai bine ceapa. Adaugam varza bine stoarsa, cartoful si marul razuite si asezonam cu chimen macinat. Punem vinul alb (sau supa de carne, cum va place mai mult) si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, cam 30 de minute, pana e fiarta varza. Punem la fiert in apa cu putina sare, cartofii rosii in coaja si ii lasam sa fiarba 10 minute din momentul cind incep sa fiarba. Vor fi fierti doar pe jumatate. Rondelele de caltabos le dam prin faina si apoi le prajim in putin ulei, pe ambele parti. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in felii de 7 mm grosime. Le punem pe o hartie de copt, le stropim cu putin ulei( cu spray daca aveti) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Cand toate sunt gata, servim felii de caltabos cu varza murata si cartofi copti. E...bestiala papica aceasta, nesperat de gustoasa ! Pofta mare !

Ingrediente Caltabos cu varza acra si cartofi copti

1 caltabos facut in casa

500 g varza murata

1 cartof alb

1 mar

1-2 linguri faina

1 ceapa

1 lingurita zahar

chimen macinat

150 ml vin alb

500 g cartofi rosii

Categorii