Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

 

 Cand ai carnatul si cartofii tai de casa, poti spune ca mananci ca la bunici. O mancare simpla taraneasca fara pretentii dar cu gust maxim. Ingrediente de prima calitate -desi cu acei minusculi cartofi cu care m-am cam ostenit :D  Sa prepari ceva simplu cu gust de copilarie nu inseamna ca nu ai cultura culinara -inseamna ca pastrezi traditia. Asa era calendarul culinar, iarna mancaruri mai consistente ,, asortate "frigului de afara .

 

INGREDIENTE
40 cm carnat de porc afumat-de casa 1 kg cartofi -din gradina soacrei piper negru macinat patrunjel verde sare castraveti in saramura-de casa Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa . Dupa primul clocot cand carnatul a capatat putina fermitate se scoate si se taie in bucati de marimea preferata . Se introduce inapoi carnatul langa cartofi si se continua prepararea. Carnatul va elibera suficienta grasime si sare . Nu mai este nevoie de ulei . Cand a scazut apa , gustati si sarati daca este nevoie . Piparati. Presarati pe deasupra patrunjel verde , pentru prospetime . Si bunica avea iarna patrunjel verde . Era in ghiveci , pus la geamul bucatariei. Serviti alaturi muraturile preferate . Pofta buna !!!

Ingrediente Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

40 cm carnat de porc afumat-de casa

1 kg cartofi -din gradina soacrei

piper negru macinat

patrunjel verde

sare

castraveti in saramura-de casa

Categorii