Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi
Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi
În general nu sunt amator de prăjeli în ulei, decât atunci când nu există altă cale (soluție). Prin urmare folosesc foarte des tigaia gril și de cele mai multe ori, grătarul electric din balcon deoarece folosirea unuia pe cărbune este o mare problemă, la bloc. Fiind în plin sezon al „porcăriilor” (așa obișnuia să le spună mama mea, preparatelor din carne de porc) m-am găndit să pregătesc niște cârnați proaspeți, de porc, pe grătar. Serviți cu piure de cartofi și murături asortate, sunt delicioși! Este o mâncare rapidă, dietetică și sănătoasă deoarece nu necesită prăjirea în ulei!
Ingrediente Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi
6-8 bucăți cârnat de porc, proaspeți
5-6 cartofi medii, pentru piure
sare, după gust
unt și/sau smântână, pentru piure, după gust (opțional)