Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
Reteta culinara Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate din categoria Porc. Specific Portugalia. Cum sa faci Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
INGREDIENTE
- Pregatim carnea cuc ateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.
- Cartofii se curata si se tau cuburi. Normal se rpajesc in ulei sa fie crocanti-eu nu prea prajesc si i-am facut la cuptor. I-am amestecat cu sare, piper, praf usturoi si putin ulei apoi i-am rasfirat pe o tava cu hartie de copt-si i-am dat la cuptor la foc mare-pana au devenit crocanti.
- Carnea intre timp se prajeste in untura cu usturoi pisat pana se inmoeie si devine frageda si rumenita-amestecand-punem dafin si cand e fripta turnam cvin -lasam pana sosul scade putin.
- Muraturile (eu am facut cu conopida, morcovi si castraveti in otet-puteti folosi si altele-mai ales castravetii sunt foarte buni.
-Cand toate sunt gata-amestecam carnea cu cartofii si juraturile maruntite si coriandrul tocat-amestecam cu grija si servim.
Ingrediente Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
500 gr carne de porc
5-6 cartofi
muraturi asortate
coriandru verde proaspat
sare, piper,praf de usturoi, boia, usturoi proaspat
cimbru, dafin
1 pahar vin
2 linguri untura
pasta paprika, sos iute