Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Italia. Cum sa faci Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

 

  Nu trebuie sa prepari neaparat ceva foarte complicat sa ai o masa gustoasa si hranitoare Imi place sa echilibrez carbohidratii din paste cu vitaminele din fasole verde. Reteta este creativa, puteti folosi orice carne doriti.

 

INGREDIENTE
1 kg pulpa de porc 500 gr paste capunati 300 gr fasole verde -congelata 300 ml rosii pasate 100 ml ulei floarea soarelui 1 ceapa galbena 2 catei usturoi 2 linguri pasta ardei tocati cu telina mix ierburi meediteraniene -busuioc , salvie , oregano , cimbru piper negru macinat sare Parmezan-optional Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se toarna deasupra rosiile pasate. Diluati cu o cana de apa. Adaugati pasta de ardei si condimentati cu mixul de ierburi. Lasati sa fiarba inabusit pana carnea de porc este bine patrunsa. Daca sosul scade prea tare se dilueaza cu apa. Intre timp fierbeti fasolea verde decongelata si pastele. Aceasta operatiune de fierbere se poate executa intr-un singur vas. Intai se pune fasolea verde si dupa 5 minute urmneaza pastele. Dupa inca 5 minute pastele cu fasole verde se scurg de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece. Lasati carnea de porc sa fiarba cu sos pana obtineti consistenta dorita a sosului. Piperati. Serviti carnea de porc in sos de rosii deasupra pastelor si legumelor fierte. Doritori pot razui deasupra parmezan sau alte branzeturi.

Pofta buna !!!!

Ingrediente Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

1 kg pulpa de porc

500 gr paste capunati

300 gr fasole verde -congelata

300 ml rosii pasate

100 ml ulei floarea soarelui

1 ceapa galbena

2 catei usturoi

2 linguri pasta ardei tocati cu telina

mix ierburi meediteraniene -busuioc , salvie , oregano , cimbru

piper negru macinat

sare

Parmezan-optional

Categorii