Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

 

 M-am inspirat de la Bucataras Sabina pentru aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vita-cu-sos-de-hrean-783.html. Ma gandesc ca nu-i pot spune friptura daca carnea si legumele sunt fierte . Carnea si cartofii au avut un plus de savoare fiind fierte impreuna .Sosul de hrean le-a dat un plus de savoare .Cu zeama de la fierbere am preparat o supa gustoasa cu galuste de gris . Eu prepar din 4 oua galuste . Din copilarie imi pace sa pun galustele din supa langa carnea si legumele fierte .

 

INGREDIENTE
700 gr carne vacuta 4 cartopfi mari 2 morcovi mari 2 catei usturoi 1 foaie dafin 1 lingurita boabe piper sare sos de hrean -reteta proprie :https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-hrean-92387.html Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt aproape fierte adugati si cartofii intregi . Se scot din zeama , carnea si legumele . Feliati carnea de vacuta . Morcovii se taie rondele si cartofii se taie pe lung . Aranjati totul pe farfurii si serviti impreuna cu sosul de hrean . Alaturat puteti sa puneti muraturi sau salata , dupa preferinta . Carnea de vacuta cu sos de hrean trebuie servita calda . Pofta mare !!!

Ingrediente Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

700 gr carne vacuta

4 cartopfi mari

2 morcovi mari

2 catei usturoi

1 foaie dafin

1 lingurita boabe piper

sare

sos de hrean -reteta proprie :https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-hrean-92387.html

Categorii