Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Tailanda. Cum sa faci Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass

 

INGREDIENTE
Pentru orez: 1 cana orez basmati (eu am folosit mix de orez basmati si orez salbatic) 1 cana lapte de cocos 1 cana apa 1 lingura ulei de susan 2-3 linguri lemongrass, tocat Pentru carnea de vita: 2 morcovi mari, taiati julienne 1 ardei galben, taiat fasii 1 chili 2 fire ceapa verde, tocate 1 lingura sos de peste 1/2 lingurita miere 2 linguri ulei de susan sucul de la 1 lime 4 catei de usturoi, pisati 2 linguri ghimbir proaspat, ras 500 grame carne de vita, tocata (se poate inlocui cu porc sau pui) piper 1/3 cana +2 linguri sos de soia 1/3 cana sos dulce de chili 1 legatura busuioc thailandez (are gust usor mentolat; se poate inlocui cu busuioc obisnuit) alune neprajite si nesatate pentru servit seminte de susan (optional) pentru servit

Ingrediente Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass

Pentru orez:

1 cana orez basmati (eu am folosit mix de orez basmati si orez salbatic)

1 cana lapte de cocos

1 cana apa

1 lingura ulei de susan

2-3 linguri lemongrass, tocat

Pentru carnea de vita:

2 morcovi mari, taiati julienne

1 ardei galben, taiat fasii

1 chili

2 fire ceapa verde, tocate

1 lingura sos de peste

1/2 lingurita miere

2 linguri ulei de susan

sucul de la 1 lime

4 catei de usturoi, pisati

2 linguri ghimbir proaspat, ras

500 grame carne de vita, tocata (se poate inlocui cu porc sau pui)

piper

1/3 cana +2 linguri sos de soia

1/3 cana sos dulce de chili

1 legatura busuioc thailandez (are gust usor mentolat; se poate inlocui cu busuioc obisnuit)

alune neprajite si nesatate pentru servit

seminte de susan (optional) pentru servit

Categorii