Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Reteta culinara Carne de vitel cu cartofi, la cuptor din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
Recent am auzit pe unul dintre invitații de la emisiunea Arena Bucatarilor spunând că pentru a obține o carne fragedă este indicat să fie gătită la cuptor, la o temperatură mică pentru o perioadă îndelungată. Eu am lăsat carnea la cuptor aproximativ 3 ore și a ieșit foarte fragedă...se topea în gură.
INGREDIENTE
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.
Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.
Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120 - 150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.
Ingrediente Carne de vitel cu cartofi, la cuptor
500 g carne de vițel
10 cartofi
O cutie de roșii în sos
sare
1 linguriță rasă busuioc uscat
condiment pentru cartofi
Ulei de măsline