Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

Reteta culinara Carne de vitel cu cartofi, la cuptor din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

 

Recent am auzit pe unul dintre invitații de la emisiunea Arena Bucatarilor spunând că pentru a obține o carne fragedă este indicat să fie gătită la cuptor, la o temperatură mică pentru o perioadă îndelungată. Eu am lăsat carnea la cuptor aproximativ 3 ore și a ieșit foarte fragedă...se topea în gură. 

 

INGREDIENTE
500 g carne de vițel 10 cartofi O cutie de roșii în sos sare 1 linguriță rasă busuioc uscat condiment pentru cartofi Ulei de măsline

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.

Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.

Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.

Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120 - 150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.

Ingrediente Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

500 g carne de vițel

10 cartofi

O cutie de roșii în sos

sare

1 linguriță rasă busuioc uscat

condiment pentru cartofi

Ulei de măsline

Categorii