Cartofi copti cu fenicul

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi copti cu fenicul

Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi tăiaţi în 2-4 bucăţi. Spălaţi feniculul, ceapa, ardeiul, mărarul şi pătrunjelul, le tocaţi şi le puneţi peste cartofi. Adăugaţi măslinele, piperul negru măcinat, turmericul, piperul roşu, uleiul de măsline şi un praf de sare. Amestecaţi toate ingredientele.

Ingrediente Cartofi copti cu fenicul

Pentru 2 porţii:

8 cartofi de mărime medie

un ardei iute

mic

o radacină de fenicul

8 măsline negre

4 rămurele de mărar

2 rămurele de pătrunjel

o ceapă verde

6 boabe de piper roşu

o jumătate de linguriţă de piper negru

o linguriţă de turmeric

3 linguri de ulei de măsline

o linguriţă de sare

Categorii