Cartofi cu branza si piept de pui

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi cu branza si piept de pui
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi cu branza si piept de pui
Un deliciu rapid si bun pentru o cina rapida si nu numai. Se pot combina si cu un sos de mustar sau chiar de marar verde.
600 gr cartofi 300 gr piept de pui 100 gr branza de burduf 200 gr branza de vaci 1 buc ou 30 ml ulei sare piper 5 gr chimen macinatCartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja.
Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un castron cu cea de vaca impreuna cu condimentele (sare , piper si chimen).
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se caleste in uleiul incins pana cand carnea isi schimba culoarea. Se lasa la racit, apoi se amesteca in continutul de branza. Se adauga si oul.
Cartofii reci se taie in doua pe lungime, se scobeste miezul, iar jumatatile obtinute se umplu cu crema de branza si carnea. Se pun intr-o tava , se stropesc cu putin ulei si se coc 20 de minute in cuptorul incins la 220 grade celsius.
Ingrediente Cartofi cu branza si piept de pui
600 gr cartofi
300 gr piept de pui
100 gr branza de burduf
200 gr branza de vaci
1 buc ou
30 ml ulei
sare
piper
5 gr chimen macinat