Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Reteta culinara Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

 

Va invit la o portie de cartofi gratinati, pui mega delicios. Este o bombă calorică, dar o dată pe lună merită :)) Pentru a obține un preparat conform așteptărilor, trebuie să marinați carnea timp de cel puțin 1-2 ore și să gătiți treptat ingredientele. Nu le puneți pe toate în tavă, ci adăugați-le treptat. M-am inspirat de Oana Igretiu, de la Savori Urbane.

4 pulpe de pui dezosate sare piper boia dulce usturoi granulat 2 linguri ulei de masline 500 g cartofi decojiti sare condiment pentru cartofi 2 linguri ulei de masline În plus: 200 ml smantana dulce pentru frisca cu min. 30% grăsime (păros) 150 g branza rasa 10 g unt (optional) patrunjel verde

Tăiați pulpele de pui cubulețe, asezonați cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia de ardei. Stropim cu ulei de masline si amestecam bine cu mainile si lasam la marinat 2 ore pe masa din bucatarie. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. După aproximativ 10 minute, scoateți-le pe un prosop curat de bucătărie și tamponați-le bine pentru a scăpa de cât mai multă umezeală, deoarece astfel se împiedică să se rumenească cartofii.Preîncălziți cuptorul la 200 C cu ventilație (încălzire sus + jos). Puneti cartofii intr-o tava mare (a mea are 30 x 20 cm) stropiti cu ulei de masline, stropiti cu condimente si amestecati bine cu mainile. Este foarte important ca acestea să aibă loc, să stea pe un singur rând, să se rumenească rapid și uniform. Altfel se vor sufoca în abur și noi nu vrem asta. Coaceți cartofii 20 de minute la 200 C. Întindeți bucățile de pui marinate peste cartofii semi copți și dați tava la cuptor pentru 15 minute la 200 C. Turnați smântâna dulce peste cartofi și dați tava la cuptor pt. 10 minute. Se presara branza rasa si se da din nou tava la cuptor pentru 10 minute la 200 C. Am pus si unt, dar nu cred ca e nevoie, pentru ca preparatul este suficient de gras.Tăiați câteva frunze de pătrunjel verde și presărați-le peste gratinat. Serviți cu murături sau alte murături, după dorință.

Ingrediente Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

4 pulpe de pui dezosate

sare

piper

boia dulce

usturoi granulat

2 linguri ulei de măsline

500 g cartofi curățați

sare

condiment pentru cartofi

2 linguri ulei de măsline

În plus:

200 ml smântână dulce pentru frișcă cu min. 30% grăsime (Pilos)

150 g cașcaval ras

10 g unt (opțional)

pătrunjel verde

Categorii