Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

Reteta culinara Cartofi cu piept de pui in sos de smantana din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care le da un plus de savoare.
INGREDIENTE
Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi.
Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun si acestia la calit impreuna cu carnea de pui.
Ceapa se curata si se taie julienne. Dupa ce carnea si carnatii s-au calit si prajit usor, se adauga cartofii taiati si se amesteca cu grija. Se pune ceapa apoi se toarna smantana pentru gatit.
Se amesteca toul cu grija pentru a nu se zdrobi, se condimenteaza cu sare, piper dupa gust iar la final se adauga si condimentele pentru cartofi. Se lasa la foc mic si se amesteca din cand cand pentru a se imbina aromele.
Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si rosii cherry.
Pofta buna!
Ingrediente Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
50 g unt
un piept de pui mai mic
1 buc carnat usor picant
1 ceapa rosie
6 cartofi fierti in coaja potrivit de mari
500 ml smantana pentru gatit
sare, piper dupa gust
1 lg condimente pentru cartofi