Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Nu stiu daca ati incercat pana acum, insa sunt foarte gustosi!
2 bucati piept de pui 3-4 cartofi medii 2 rosii 1ceapa 1 lingura maioneza 150 ml chefir 150 gr cascaval 1 lingurita mustar ardei boia piper macinat boabe de piper frunze de dafin sare oregano/ patrunjel uscat patrunjel verdeMai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte verdeturi uscate dupa gust. Adaugam pieptul de pui feliat, amestecam bine si dam pentru cel putin o ora la frigider.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si le punem la fiert cu careva boabe de mustar, un praf de sare si frunze de dafin. Lasam cartofii la fiert 7-8 minute sau pana cand incep sa se inmoaie fara a se sfarama.
Ungem un vas cu ulei, adaugam un strat de cartofi prefierti, ii ungem cu maioneza, apoi adaugam pieptul de pui marinat impreuna cu ceapa.
Acoperim cu stratul de rosii si presaram cascaval razuit. Doar jumatate din cantitatea de cascavl adaugam acum, restul il adaugam mai spre sfarsitul procesului de gatire.
Dam mancarea la cuptor pentru 25-30 de minute. Inainte cu 5 minute sa scoatem mancarea din cuptor, adaugam restul de cascaval. Adaugm patrunjel verde cand este gata.
Ingrediente Cartofi frantuzesti cu piept de pui
2 bucati piept de pui
3-4 cartofi medii
2 rosii
1ceapa
1 lingura maioneza
150 ml chefir
150 gr cascaval
1 lingurita mustar
ardei boia
piper macinat
boabe de piper
frunze de dafin
sare
oregano/ patrunjel uscat
patrunjel verde