Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

 

Simplu de preparat si in acelasi timp foarte consistent. Poate fi consumat ca fel principal sau ca garnitură.

1 kg de cartofi 250 ml smantana de gatit 1 bucată de ouă 100 gr branza Mimolette 150 gr brânză Cheddar 200 gr bacon Praf de sare piper praf praf de nucsoara 1 lingura de unt

Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Se fierbe in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie să fie complet gătite.

Se unge o tava cu unt, apoi se aseaza feliile de cartofi una langa alta. Tăiați slănina în bețișoare și puneți-o peste cartofi. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

Se bate smantana cu oul si se toarna in tigaie. Pune branza rasa deasupra. Coaceți 30 de minute la 160°C sau până când brânza se rumenește.

Ingrediente Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

1 kg cartofi

250 ml smantana pentru gatit

1 buc oua

100 gr Branza Mimolette

150 gr branza Cheddar

200 gr bacon

praf de sare

praf de piper

praf de nucsoara

1 lingura unt

Categorii