Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa

 

  Acesta reteta este inspirata din bucatria ungureasca . Am invatat reteta de la un frate al meu , gurmand si bun bucatar , care a trait o perioada in zona Bihorului . Prima data mi-a parut ciudata reteta , ma gandeam ca seamana cu cartofii frantuzesti . Odata pregatiti , acesti cartofi , au trecut in topul preferintelor noastre .  

 

INGREDIENTE
1 kg cartofi fierti si curatati 300 ml smantana 200 gr cascaval afumat 100 ml ulei floarea soarelui 1 ceapa 2 oua piper negru macinat sare Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra smantana . Condimentati cu sare ,piper si omogenizati . Dupa ce amestecul s-a racit se adauga 2 oua batute spuma si se amesteca usor . Transferati compozitia intr-un vas ceramic si razuoti pe deasupra cascavalul afumat . Gratiati amestecul la cuptor pana prinde o culoare frumoasa . Daca doriti folositi acesti cartofi gratinati ca si garnitura sau adugati sunca sau carnaciori si il serviti ca fel principal . Noi i-am servit alaturi de snitele si de castraveti in saramura !!! Pofta mare !!!

Ingrediente Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa

1 kg cartofi fierti si curatati

300 ml smantana

200 gr cascaval afumat

100 ml ulei floarea soarelui

1 ceapa

2 oua

piper negru macinat

sare

Categorii