Cassoulet

Reteta culinara Cassoulet din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Cassoulet
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cassoulet
Provine din sud-vestul Franței și dacă îmi aduc aminte prima dată am auzit de acestă rețetă pe la comentatorii de la Turul Franței. Nu-i de mirare, la cât efort depun acei bicicliști, au nevoie de o așa mâncare ce dă foarte multă energie. O rețetă pe care m-am ferit foarte mult să o fac! De fiecare dată când o vedeam pe undeva postată și vedeam lista de ingrediente mă lua groaza, la propriu, este atât de infinită...... Există mai multe variante ale acestei rețete, dar toate au la bază o tocăniță de fasole albă cu carne de porc, cârnați de porc și rață. Eu cred că am ales-o pe cea mai ușoară, dar vă spun că rezultatul este total neașteptat. Vă provoc să faceți această rețetă și să vă convingeți singuri!!!
Ingrediente Cassoulet
500 g fasole boabe
2 căpățâni usturoi
2 cepe
3 morcovi
1 conservă roșii
200 g bacon
200 g prosciutto
500 g piept de porc
500 g cârnați de porc
4 picioare rață
1 cană vin alb
2 căni supă de legume/pui
2 crenguțe oregano
2 crenguțe cimbru
2 frunze dafin
1/2 cană pesmet