Cassoulet

Reteta culinara Cassoulet din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Cassoulet

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cassoulet

 

Provine din sud-vestul Franței și dacă îmi aduc aminte prima dată am auzit de acestă rețetă pe la comentatorii de la Turul Franței. Nu-i de mirare, la cât efort depun acei bicicliști, au nevoie de o așa mâncare ce dă foarte multă energie. O rețetă pe care m-am ferit foarte mult să o fac! De fiecare dată când o vedeam pe undeva postată și vedeam lista de ingrediente mă lua groaza, la propriu, este atât de infinită...... Există mai multe variante ale acestei rețete, dar toate au la bază o tocăniță de fasole albă cu carne de porc, cârnați de porc și rață. Eu cred că am ales-o pe cea mai ușoară, dar vă spun că rezultatul este total neașteptat. Vă provoc să faceți această rețetă și să vă convingeți singuri!!!

Ingrediente Cassoulet

500 g fasole boabe

2 căpățâni usturoi

2 cepe

3 morcovi

1 conservă roșii

200 g bacon

200 g prosciutto

500 g piept de porc

500 g cârnați de porc

4 picioare rață

1 cană vin alb

2 căni supă de legume/pui

2 crenguțe oregano

2 crenguțe cimbru

2 frunze dafin

1/2 cană pesmet

Categorii