Cea mai buna friptura de porc

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Italia. Cum sa faci Cea mai buna friptura de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cea mai buna friptura de porc

 

 Ieri am avut cotlet de porc in meniu. Cu aceasta ocazie mi-am testat o idee legat de prepararea cu pasta rosii, busuioc si usturoi. Declar aceasta reteta cea mai buna fripturica de porc!!!!

 

INGREDIENTE
700 gr cotlet de porc 100 gr ulei masline 2 linguri pasta rosii 1 lingura busuioc uscat maruntit 1 lingura rasa usturoi uscat granulat 1/2 lingurita piper cu lamaie sare Pt piure : 500 gr cartofi 100 gr unt sare  usturoi verde patrunjel verde Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc. Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii . Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora. Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor. Eu am preparat carnea la 205 grade. Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul. Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat. Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt. Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.

Ingrediente Cea mai buna friptura de porc

700 gr cotlet de porc

100 gr ulei masline

2 linguri pasta rosii

1 lingura busuioc uscat maruntit

1 lingura rasa usturoi uscat granulat

1/2 lingurita piper cu lamaie

sare

Pt piure :

500 gr cartofi

100 gr unt

sare 

usturoi verde

patrunjel verde

Categorii