Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Ceafa de porc. 600g Ceapa roșie. 250g Ardei gras roșu 2 buc Oțet balsamic. 1lingura Ulei. 50g Miere de albine. 1lingurita Sare după gust

Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie și se țin acoperite. In același ulei se pune ceapa roșie tăiată peștișori și ardeiul tăiat fâșii. Se călesc împreună până ce legumele se înmoaie. Adăugăm carnea peste legume, oțetul balsamic, mierea, sare după gust și le mai ținem pe foc mic inca 5 minute. Adăugăm 2-3 linguri apa ca sa nu ardem legumele și pentru a se forma un sosulet. Eu am mai vrut niste legume și am făcut rapid și un sote de legume mexicane cu fasole boabe, ongelate. S-a combinat foarte bine cu cărnița.

Ingrediente Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Ceafa de porc. 600g

Ceapa roșie. 250g

Ardei gras roșu 2 buc

Oțet balsamic. 1lingura

Ulei. 50g

Miere de albine. 1lingurita

Sare după gust

Categorii