Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie și se țin acoperite. In același ulei se pune ceapa roșie tăiată peștișori și ardeiul tăiat fâșii. Se călesc împreună până ce legumele se înmoaie. Adăugăm carnea peste legume, oțetul balsamic, mierea, sare după gust și le mai ținem pe foc mic inca 5 minute. Adăugăm 2-3 linguri apa ca sa nu ardem legumele și pentru a se forma un sosulet. Eu am mai vrut niste legume și am făcut rapid și un sote de legume mexicane cu fasole boabe, ongelate. S-a combinat foarte bine cu cărnița.
Ingrediente Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Ceafa de porc. 600g
Ceapa roșie. 250g
Ardei gras roșu 2 buc
Oțet balsamic. 1lingura
Ulei. 50g
Miere de albine. 1lingurita
Sare după gust