Ceafa de porc cu salvie si cartofi -la cuptor
Reteta culinara Ceafa de porc cu salvie si cartofi -la cuptor din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ceafa de porc cu salvie si cartofi -la cuptor
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ceafa de porc cu salvie si cartofi -la cuptor
Acum ca este ceva mai recea afara , am dat drumul la sezonul de gatit la cuptor !!! Am dorit o friptura cu ceafa de porc , dar nu foarte complicata,modul de preparare sa nu ia din savoarea carnii . Carnea este de foarte buna calitate din porc crescut la curte cu hrana eco-bio !!! Am portionat ceafa in felii mari si generoase . Asa este cand ai ceafa ta !!!!
800 grame -4 felii ceafa de porc de casa 1 kg cartofi 2 linguri amidon alimentar 4 catei usturoi - din gradina 2 linguri ulei 1 lingura de salvie uscata -din gradina 1/4 lingurita piper negru macinat 1/4 fulgi chilli macinati 1/2 lingurita mix italian - oglio , alio , peperoncino 1 ardei iute rosu patrunjel verde sare Bucatile de ceafa se condimenteaza cu piper negru macinat , chilli dat prin rasnita , o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare . Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa Cartofii se curata , se spala si se taie in felii , pe lungime . Condimentati cartofii cu care , cealalta parte de usturoi pisat si mixul italian . Presarati cartofii cu amidon . Distribuiti cartofii in tava unsa cu putin ulei . Deasupra asezati bucatile de carne condimentata . Dati tava la cuptor aproximativ o ora pana cand cartofii si carnea se rumeneste . Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara . Din cand in cand mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime . La sfarsit dati prospetime si culoare preparatului cu rondele de ardei iute si patrunjel verde . Serviti ceafa cu cartofi cat este calda alaturi de muraturile preferate . Noi am avut varza murata de la borcan . Pofta mare !!!!Ingrediente Ceafa de porc cu salvie si cartofi -la cuptor
800 grame -4 felii ceafa de porc de casa
1 kg cartofi
2 linguri amidon alimentar
4 catei usturoi - din gradina
2 linguri ulei
1 lingura de salvie uscata -din gradina
1/4 lingurita piper negru macinat
1/4 fulgi chilli macinati
1/2 lingurita mix italian - oglio , alio , peperoncino
1 ardei iute rosu
patrunjel verde
sare