Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

Reteta culinara Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

 

Locuind la bloc, nu am cum sa fac gratar cu carbuni, sa prajesc un mic, o ceafa, o pulpa ceva insa am gasit aceasta alternativa care a inlocuit gratarul cu brio. Ce sa va zic? A iesit foarte gustoasa carnea, iar mirosul in bucatarie.... parca eram la iarba verde la gratar. :))) Este o mancare foarte simpla dar am ales sa o postez pentru ca a iesit tare gustoasa, aratoasa si imbietoare. 

4 felii de ceafa de porc sare, piper condimente pentru carne de porc 2-3 lg ulei de floarea soarelui 150 ml vin rosu cartofi prajiti pentru garnitura muratura preferata

Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper , se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul si se lasa 2 ore la marinat sau chiar peste noapte.

Se ia tigaia de fonta si se pune pe foc. Se lasa sa se incinga bine, se unge cu putin ulei apoi se pune carnea si se lasa sa sfaraie bine. Se lasa cca 5 minute pe o parte apoi se intoarce pe partea cealalata. Se lasa sa se gateasca pe ambele parti dupa cum prefera fiecare.

Se serveste alaturi de cartofi prajiti si muratura preferata.

Pofta buna!

Ingrediente Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

4 felii de ceafa de porc

sare, piper

condimente pentru carne de porc

2-3 lg ulei de floarea soarelui

150 ml vin rosu

cartofi prajiti pentru garnitura

muratura preferata

Categorii