Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

Reteta culinara Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic din categoria Porc. Cum sa faci Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

 

Îmi place să fac fripturi la cuptor, să le gătesc la foc mic, timp de 4-5 ore. Atat de linistiti, incat nimeni nu alearga si afara tot ingheata, mergem sa tinem cuptorul aprins cateva ore.

aproximativ 1 kg ceafă de porc catei de usturoi ulei de masline piper colorat cimbru boia dulce sare

Am incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de gat si am prajit-o 5 minute pe fiecare parte. Am taiat bucata de gat din loc in loc si am pane cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec de ulei de masline, sare, piper macinat, boia de ardei si cimbru, am asezat bucata de gat intr-o tigaie de ceramica (din preistoria indepartata este si cistita, dar imi pare rau ca nu o arunc. departe, e tare bun, cantareste si nu se lipeste), apoi l-am uns cu amestecul preparat. Am acoperit bucata de gat cu hartie de copt si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, am redus focul la mic si am lasat la copt aproximativ 3 ore, la fiecare ora, am uns bucata de gat. Dupa 3 ore am scos hartia de copt si am lasat-o sa se rumeneasca cam 1 ora si 1/2. Era să uit, am pus tava în tava de cuptor, tava in care puneam apa si din cand in cand aveam grija sa adaug apa. A iesit o friptura foarte suculenta si delicioasa. Se poate servi cu orice fel de garnitura, eu am ales piure de cartofi si o salata cu ridichi si castraveti. Bucura-te de masa ta !

Ingrediente Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

cca 1 kg ceafa de porc

catei de usturoi

ulei de masline

piper colorat

cimbru

boia dulce

sare

Categorii