Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Reteta culinara Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
INGREDIENTE
Condimentam feliile de carne cu sare si piper.
Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica.
Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecambine. Avem sosul gata.
Intr-un vas termorezistent adaugam jumatate din sos apoi punem feliile de ceafa condimentate iar deasupra adaugam restul de sos, acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru o ora pana cand este patrunsa carnea. Scoatem folia de aluminiu si mai lasam 10 minute la cuptor.
Ca garnitura noi am folosit fasolea verde, voi puteti folosi garnitura preferata.
Pofta buna!
Ingrediente Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
10 felii de ceafa de porc
200ml suc de rosii
100ml ulei
150ml apa
o capatana de usturoi
sare
piper