Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Reteta culinara Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

 

INGREDIENTE
10 felii de ceafa de porc 200ml suc de rosii 100ml ulei 150ml apa o capatana de usturoi sare piper

Condimentam feliile de carne cu sare si piper.

Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica.

Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecambine. Avem sosul gata.

Intr-un vas termorezistent adaugam jumatate din sos apoi punem feliile de ceafa condimentate iar deasupra adaugam restul de sos, acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru o ora pana cand este patrunsa carnea. Scoatem folia de aluminiu si mai lasam 10 minute la cuptor.

Ca garnitura noi am folosit fasolea verde, voi puteti folosi garnitura preferata.

Pofta buna!

Ingrediente Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

10 felii de ceafa de porc

200ml suc de rosii

100ml ulei

150ml apa

o capatana de usturoi

sare

piper

Categorii