Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

 

Ceafa de porc la gratar este mancarea preferata a sotului. Am adaugat o garnitura mai speciala, mai putin obisnuita precum cartofii (piure, sau prajiti), si anume un piure de broccoli in branza, asa ca la final am avut in farfurii un preparat foarte bun cu aspect festiv.

2 felii groase de ceafă de porc sare piper paprika praf de usturoi Pentru garnitura: 2 felii de brânză 1/2 broccoli 100 de grame de unt sare piper Pentru decor: felii de rosii frunze de patrunjel

Carnea se spala, se lasa sa se scurga bine si se usuca, apoi se condimenteaza pe ambele parti cu: sare, piper, boia de ardei si praf de usturoi. Daca feliile de gat sunt prea groase bateti putin cu ciocanul de carne.

Lăsați condimentele să pătrundă 25-30 de minute, apoi puneți pe grătarul încins, acoperit mai întâi cu un capac, pentru o pregătire mai bună.

Se lasa pe gratar pana patrunde si capata aspectul dorit, pe ambele fete.

Intre timp pregatim garnitura. Capul de broccoli se descompune în ciorchini, care se spală sub un jet de apă rece.

Punem o oala cu apa cu sare la fiert si adaugam buchetele de broccoli pentru 5-7 minute. După acest timp, strecoară apa și lasă buchetele de broccoli să se răcească. Apoi amestecați, adăugați untul, sare și piper (după gust) și amestecați încă un minut pentru amestecare.

Pune felia de brânză pe farfuria de servire, iar la sfârșitul acesteia se pun două linguri de piure de broccoli. Rulați felia de brânză cu piureul înăuntru și puneți lângă ea ceafa de porc gata la grătar.

Decorați cu felii de roșii, frunze de pătrunjel (sau ce doriți) și serviți imediat.

Ingrediente Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

2 felii consistente de ceafă de porc

sare

piper

boia de ardei dulce

pudră de usturoi

Pentru garnitură:

2 felii de cașcaval

1/2 broccoli

100 grame de unt

sare

piper

Pentru decor:

felii de roșii

frunze de pătrunjel

Categorii