Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

 

Un fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun petru toată familia.   Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Ceapă galbenă 4 bucăți mari Piept de pui dezosat 1 bucată Sare de mare, Piper proaspăt măcinat Boia dulce de ardei Ulei de măsline 1 lingură Șuncă afumată 2 felii cca. 50 g Ou 1 bucată Brânză de vaci cca. 100 g Telemea de oi/vacă cca. 100 g Cașcaval cca. 50 g Ceapă verde sau chives Mărar proaspăt (opțional) Pătrunjel verde (opțional)

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.

Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Cepele umplute se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Ceapă galbenă 4 bucăți mari

Piept de pui dezosat 1 bucată

Sare de mare, Piper proaspăt măcinat

Boia dulce de ardei

Ulei de măsline 1 lingură

Șuncă afumată 2 felii cca. 50 g

Ou 1 bucată

Brânză de vaci cca. 100 g

Telemea de oi/vacă cca. 100 g

Cașcaval cca. 50 g

Ceapă verde sau chives

Mărar proaspăt (opțional)

Pătrunjel verde (opțional)

Categorii