Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Albușurile, (atenție!!! să fie la temperatura camerei) se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș. Într-o tavă tapetată, se toarnă compoziția din albușuri, apoi se presară deasupra fructele de pădure congelate. Checul se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 200 grade C. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr. Spor și poftă bună!

Ingrediente Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Albuș de ou 6 bucăți

Zahăr tos 6 linguri

Făină albă de grâu 6 linguri

Praf de copt cu șofran ½ plic

Oțet de mere cu miere 1 lingură

Sare iodată 2 g

Pudră de roșcove 3 linguri

Fructe de pădure congelate cca. 150 g

Categorii