Chec umed cu rahat

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec umed cu rahat

Deși religia mea permite consumul ouălor și lactatelor în post, m-am gândit să vă aduc un chec delicios ideal pentru voi, cei care țineți postul Paștelui Ortodox. Indiferent că sunt preparate cu ouă și lapte sau doar cu făină și apă, prefer checurile umede. Dacă au și fructe sau rahat în interior, sunt și mai fericită! Checul de azi e colorat și parcă atrage primăvara. Nu-i așa? :) Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe care am parfumat-o cu miezul unei păstăi de vanilie. Am scos un sfert din compoziția obținută și am omogenizat-o împreună cu cacaua. Într-o tavă din silicon am alternat jumătate din compoziția de chec cu vanilie, rahat tăiat cuburi și compoziția de chec cu cacao. În cuptorul preîncălzit am copt checul la 110 grade, în ultimele 5 minute mărind temperatura la 180. Faceți testul cu scobitoarea după aproximativ o oră după ce ați introdus checul în cuptor. Am obținut un chec de peste 1,5 kg pe care l-am început fără a aștepta să se răcească prea mult. :) Cu greu am reușit să-l tai fiind fierbinte, dar pofta a fost mare. Are o crustă crocantă și interior sfărâmicios. E un deliciu! Pont 1: Puteți înlocui rahatul cu fructe proaspete sau confiate, cu sâmburi de nucă, alune, arahide. Pont 2: În loc de anason puteți încerca aroma de scorțișoară, coajă de citrice, sau puteți rămâne doar la aroma păstăii de vanilie. Poftă bună!

Ingrediente Chec umed cu rahat

Ingrediente:

două căni cu făină

o camă cu apă minerală

o cană cu zahăr

o jumătate de cană cu ulei

o păstaie de vanilie

o lingură cu pudră de anason

o linguriță cu praf de copt

două linguri cu cacao

300 g rahat

Categorii