Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin lapte rece pentru a lega compozitia mai bine. Ungem bine cu unt o forma de tarta, eu am folosit una dreptunghiulara, punem compozitia in tava si cu dosul unei linguri intindem compozitia pe toata suprafata. Cu ajutorul degetelor ridicam compozitia pe margini si presam putin cu degetele pentru a prinde forma tartei. Dam tava la rece pentru 15 minute. Ulterior coacem crusta la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute. Lasam sa se raceasca. Pentru umplutura: in acelasi vas al robotului de bucatarie punem branza de vaci. Se pasireaza branza pana devine o crema fina. Se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, esenta de zmeura. Se porneste robotul si se lasa pana la incorporarea ingredientelor. La urma se adauga amidonul si se mixeaza. Cu o spatula se curate marginile vasului si apoi se continua mixarea…Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri lapte. Se adauga ciocolata topita la compozitia de branza si se amesteca. Se pune umplutura peste crusta si se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca complet, de preferat de pe o zi pe alta. Pentru bezea: mixam albusurile cu 50 gr zahar pana devin o bezea ferma. Restul de zahar si apa se pun intr-un ibric mic pe foc si se lasa pana apa scade considerabil si se formeaza un sirop gros. Peste sirop se adauga colorantul. Siropul fierbinte se adauga in fir subtire la bezea in timp ce mixam. Cu acesata bezea coapta decoram cheesecake-ul. Pentru coulis de zmeura: se lasa zmeura sa se dezghete, se adauga zaharul si se pune intr-o craticioara. Eu nu am mai avut timp si am pus zmeura inghetata cu 3-4 linguri apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana zmeura se inmoaie. Cu ajutorul unui blender maruntim zmeura. Eu m-am folosit de noua mea jucarie de la Breville Blend-Active® Pro. Strecuram zmeura pentru a inlatura semintele. Sosul format il punem pe foc si-l lasam pana scade si capata consistenta. Lasam coulis-ul sa se raceasca, presaram putin peste bezea, iar atunci cand servim o felie de cheesecake ne rasfatam si cu o portie de coulis…

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Pentru crusta:

200 gr biscuit simpli cu miere

2 linguri cacao neagra

3 linguri zahar brut

80 gr unt gra

3-4 linguri lapte rece

Pentru umplutura:

500 gr branza proaspata de vaci

2 linguri smantana grasa

3 galbenusuri

200 gr ciocolata 40%cacao

2-3 linguri lapte

3-4 picaturi esenta de zmeura

100 gr zahar alb

2 linguri amidon alimentar

Pentru bezea:

3 albusuri

100 ml apa

100 gr zahar alb

1 varf de cutit colorant rosu(praf)

Pentru coulis de zmeura:

300 gr zmeura(congelata am folosit eu)

3-4 linguri apa

50 gr zahar

Categorii