Chiftele din carne de porc, la cuptor
Reteta culinara Chiftele din carne de porc, la cuptor din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftele din carne de porc, la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele din carne de porc, la cuptor
Săptămâna trecută am făcut niște chiftele din carne de porc, la cuptor, din dorința de a găti mai sănătos, fără prăjeli și fără mirosuri puternice în bucătărie. Am înlocuit cartoful crud și mai ales pâinea înmuiată din compoziție cu un morcov răzuit, pentru că nu voiam ca chifteluțele să fie lipicioase. Noua compoziție a dat chiftelelor o textură fermă și un gust excelent, mai ales că am adăugat usturoi suficient și mai ales mult mărar, condimentul natural care-mi place foarte mult și care se potrivește foarte bine în acest preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut 25 chiftele, pe care le-am servit cu garnituri clasice, cam 4/porție.
INGREDIENTE
Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt.
Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie, după care se lasă puțin să se răcorească.
Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește (sau se dă prin răzătoarea fină).
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea fină.
Se pune carnea tocată într-un bol și se adaugă: oul, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a prăjit, usturoiul mărunțit, morcovul răzuit, sarea, piperul, mărarul, bicarbonatul de sodiu și făina albă.
Se amestecă bine ingredientele, până la omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se trece prin făină, se modelează și se pune chifteluța pe planșeta înfăinată.
Se procedează la fel până ce se epuizează toată compoziția, după care se pun chiftelele în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce chiftelele se rumenesc frumos, pe ambele fețe. Atunci se scoate tava din cuptor și chiftelele se servesc calde, cu o garnitură pregătită dinainte.
Chiftelele se pot servi și ca aperitiv rece, pe un platou cu legume de sezon.
Ingrediente Chiftele din carne de porc, la cuptor
500 grame de carne tocată de porc (pulpă)
1 ceapă galbenă
ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
4-5 căței de usturoi
1-2 morcovi
1 ou
1-2 linguri de făină albă
1 legătură de mărar
1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
sare
piper
făină albă pentru modelat