Chiftele din dovlecei de post

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa. Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender. Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt. Peste dovlecei punem ceapa cu usturoiul, verdeata si faina. Amestecam bine, apoi condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat. Intr-o tigaie incingem ulei. Luam cate o lingura din compozitie, punem in palma si formam chiftelele. Le rumenim pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoatem pe o farfurie, pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a absorbi din ulei. Pofta buna!

Ingrediente Chiftele din dovlecei de post

2 dovlecei

1 ceapa mare

3 catei de usturoi

4 crengute marar

5 crengute patrunjel verde

4-5 linguri faina

sare

piper

1 lingurita rasa busuioc uscat

ulei pentru prajit

Categorii