Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc
Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc
Salaul de Nil are carnea alba, iar consistenta pestelui este una ferma. L-am folosit cu succes atat prajit, dar si tocat in diferite retete. Una dintre ele este cea de astazi.
Ingrediente Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc
Aproximativ 300 gr file de Salau de Nil (am luat o bucata intreaga mai mare, dar nu am folosit-o pe toata la chiftele)
1 ou
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
2 fire ceapa verde
1 legatura mica de patrunjel proaspat tocat fin
O mana de busuioc proaspat tocat fin
2-3 linguri pesmet(facut in casa)
2 catei de usturoi zdrobiti sau pisati
Pentru sos:
1 lingura ulei de masline
1 lingura unt
2 catei de usturoi
5-6 rosii cherry
150 ml suc de rosii
Sare, piper proaspat rasnit si putin zahar, dupa gust
Cateva fire de busuioc proaspat