Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

 

 Salaul de Nil are carnea alba, iar consistenta pestelui este una ferma. L-am folosit cu succes atat prajit, dar si tocat in diferite retete. Una dintre ele este cea de astazi. 

Ingrediente Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Aproximativ 300 gr file de Salau de Nil (am luat o bucata intreaga mai mare, dar nu am folosit-o pe toata la chiftele)

1 ou

Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

2 fire ceapa verde

1 legatura mica de patrunjel proaspat tocat fin

O mana de busuioc proaspat tocat fin

2-3 linguri pesmet(facut in casa)

2 catei de usturoi zdrobiti sau pisati

Pentru sos:

1 lingura ulei de masline

1 lingura unt

2 catei de usturoi

5-6 rosii cherry

150 ml suc de rosii

Sare, piper proaspat rasnit si putin zahar, dupa gust

Cateva fire de busuioc proaspat

Categorii